Iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad. Dat kun je wel zien!
  • Iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad. Dat kun je wel zien!


Blokken op uiteenlopende genres

Eernewoude even wisseltonig walhalla

De trekharmonica kan niet tegen vocht. Toch zijn trekzak en water altijd wel een passende combinatie.
  • De trekharmonica kan niet tegen vocht. Toch zijn trekzak en water altijd wel een passende combinatie.
Foto: Jan Kamphuis

Volgend op een succesvolle editie in 2020 was het laatste weekend van augustus het mooie Earnewoude naast de vele water-sporters dit weekend het walhalla van de trekharmonicaspelers. In groepsaccomodatie De Kern verzamelden vijftien trekzakspelers zich eind van de vrijdagmiddag om na een fijne maaltijd die samengesteld was door Hilbert Post te starten met de trekzakwork-shop van Mark Söhngen.

Van 27 - 29 september 2021
door Jan Kamphuis

We begonnen met het stuk ‘Bedelaarslied’, een traditionele melodie uit de Belgische Kempen. Daarna volgde ‘The Road to Lisdoonvarna’, een oud Iers nummer van de jaren twintig dat we Wendy, Arjen en ikzelf ook op onze meegebrachte éénrijer konden spelen. De snelheid zat er nog niet direct in maar het is Mark’s bedoeling dat we dat thuis na veel oefenen wel kunnen halen.

Mästare, zoals het in het Liedboek der Kerken staat.
  • Mästare, zoals het in het Liedboek der Kerken staat.


Vierstemmig

Naast de Finse mazurka ‘Kristanin masurkka’ volgden ‘Sjanet’ – een eigen compositie uit de nieuwe bundel Mark’s Mooiste III – en sloten we het weekend af met een prachtig vierstemmig stuk ‘Maästare, alle Soäke Dig’ geschreven in 1840 door Ludvig M. Lindeman – een lied uit het Liedboek der kerken (‘Meester men zoekt U wijd en zijd’). Verder speelden we ‘The Banks of the Ohio’, een mooie bekende traditional die de liefde omschrijft uit de States.

Met de sloep

’s Middags werd er gewandeld door het mooie gebied bij Earnewoude en één deel van de groep maakt een tocht met de sloep van Folina Boonstra die dichtbij onze locatie in Nationaal Park de Alde Feanen ligt.

Aardbeientiramisu

De maaltijden werden door Hilbert Post verzorgd en hij verraste ons met zoet-hartige couscous met perzik, geroerbakte broccoli met peppadew en een Oosterse bloemkool mango schotel. Het dessert bestond uit een overheerlijke aardbeientiramisu. Kortom, na al dat heerlijks waren mijn vingers helemaal schoongelikt...

Kok Hilbert glundert bij zijn creatie. Terschellinger Oene kijkt wat bedrukt, zou hij de cranberries in de maaltijd missen?
  • Kok Hilbert glundert bij zijn creatie. Terschellinger Oene kijkt wat bedrukt, zou hij de cranberries in de maaltijd missen?
Foto: Jan Kamphuis

Fietstocht

Na de laatste wandeling op zondagmiddag vertrok iedereen weer huiswaarts en pakten de twee Terschellingse deelnemers zich in voor de fietstocht in de motregen. Met de trekzak onder de snelbinders op weg richting boot naar hun eiland.

Alle andere veertien deelnemers, Mark en Hilbert allemaal heel hartelijk dank voor dit fantastische en zeer leerzame weekend.

(advertentie)


Zou je meer verhalen en artikelen over de trekharmonica willen lezen? Abonneer je dan voor € 17,00 voor vier nummers per jaar op het Diatonisch Nieuwsblad.
Rabiate achtergrondsinformatie die u eigenlijk niet kunt missen als u meer wilt weten over uw lievelingsmuziekinstrument.

Jan Kamphuis
Hoofdredacteur Diatonisch Nieuwsblad

 

JA, ABONNEER MIJ!

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021         > Wandelweekend Eernewoude Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)