Corona-maatregelen maken weekend onmogelijk

Doorslaande Tongen op de valreep geannuleerd

Ook in 2014 kwam Doorslaande Tongen te vervallen, echter om heel andere redenen dan nu. Marilene en Paula uit Den Haag in actie op een alternatieve dag in Zoetermeer. Een initiatief van Jacqueline Edeling om het betreffende weekend toch iets leuks te doen. Ook nu wordt weer druk nagedacht over een alternatief voor hun tweetjes, want ook nu hadden ze zich weer opgegeven. En ook voor alle andere deelnemers die nu teleurgesteld zijn.
  • Ook in 2014 kwam Doorslaande Tongen te vervallen, echter om heel andere redenen dan nu. Marilene en Paula uit Den Haag in actie op een alternatieve dag in Zoetermeer. Een initiatief van Jacqueline Edeling om het betreffende weekend toch iets leuks te doen. Ook nu wordt weer druk nagedacht over een alternatief voor hun tweetjes, want ook nu hadden ze zich weer opgegeven. En ook voor alle andere deelnemers die nu teleurgesteld zijn.


Helaas heeft het dit jaar ook weer niet mogen zijn. De anti-corona ingreep van het illustere duo Rutte & De Jong heeft in het zicht van de haven roet in het wisseltonige eten gegooid van ons geliefde herfst-evenement Doorslaande Tongen.

Van 17-19 november 2021
door Eduard Bekker

Het had gehouden zullen worden in De Beukenhof in Biezenmortel: een plek waar het heel goed toeven was geweest en de deelnemers zeker niet op een kluitje hadden hoeven staan en zitten.
Maar het mocht niet zo zijn: een weekend waarbij de bar om acht uur in de avond al dicht moet, waarbij we niet spontaan staand even een praatje kunnen maken met oude en nieuwe bekenden en waarbij jammen niet mag, heeft het weekend onmogelijk gemaakt. Ook het Open Podium zou niet plaats kunnen vinden, al is me de reden daarvan niet duidelijk. Wij, Mieke, John en ik vonden het zo hoe dan ook niet meer verantwoord.

Het is voor mij persoonlijk ook heel pijnlijk. Doorslaande Tongen is het enige moment in het hele jaar dat ik een greep uit mijn nieuw geleerde repertoire kan laten horen voor een publiek dat er echt in is geïnteresseerd. Het is dé plek waar ik weer veel oude bekenden tegen kom en nieuwe contacten leg. Een weekend vol sfeer en succesvolle workshops rond een thema. Hier voel ik me echt op mijn plek. Of moet ik in de verleden tijd schrijven?

Een alternatief

Het is nog tobben naar een alternatief. Het liefst had ik het evenement met docenten en leerlingen en al getild naar de eerste de beste mogelijke datum, maar dat zou waarschijnlijk geen reële optie zijn geweest.
Gedacht wordt nu aan rond mei. Niet ongunstig, omdat dat de periode is waarin tot 2019 Trek er es Uut werd georganiseerd. Maar als de trend gelijk is aan die van vorig jaar, zal het hele voorjaar het houden van evenementen onmogelijk zijn.
Het is niet helemaal ondenkbaar dat de komende jaren hooguit alleen in september en oktober nog – zij het kleinschalige – groepsactiviteiten mogelijk zullen zijn.

Maar wat de toekomst zal brengen is koffiedikkijkerij. Niemand weet het. Maar we moeten optimistisch blijven. Ik hoop de deelnemers hoe dan ook spoedig weer eens te kunnen zien. Waar dan ook.

Dit was het programma:

Doorslaande Tongen op de versiertoer

De Harmonicahoek

19 t/m 21 november 2021
Tijdens de succesvolle Doorslaande Tongen van 2018 en 2019 is in meer groepen aandacht besteed aan het gebruik van akkoorden aan de discant en de akkoorden aan de baskant. Maar er is meer...

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021         > Geen Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)