Ex-schoonvader vermoordt melodeonist

Kenneth Thibodeaux Leider van de ‘Cajun Dance Band’ is op zondag 1 december op bloedige wijze aan zijn einde gekomen. Zijn ex schoonvader schoot hem neer van een afstand van 50 meter met een jagersgeweer en daarna nog een keer van dichtbij. Hij moet onmiddellijk zijn overleden.

3 december 2003
door Jock Shaw (vertaling)

Thibodeaux was waarlijk toegewijd aan het Cajun-muziek. Hij leidde de bekende Cajun Dance Band en presenteerde Liberty Theatre data elke zaterdag avond wereldwijd werd uitgezonden via internet. Daarnaast gaf hij lessen in cajuntrekharmonica en gaf talloze workshops.
Zijn dood wordt als een groot verlies voor de inwoners van het dorp Eunice die ook bekend staat als ‘Cajun Prairi Capitol’.

De leden van de Kenneth Thibodeaux en de Cajun Dance Band spelen al jaren bij elkaar. Omdat ze van hun muziek houden en hun Cajun cultuur. Zij speelden talloze keren in de Liberty Theatre in Eunice. Liberty Theatre is voor Cajun Muziek wat de Grand Ole Opera House is voor country.
  • De leden van de Kenneth Thibodeaux en de Cajun Dance Band spelen al jaren bij elkaar. Omdat ze van hun muziek houden en hun Cajun cultuur. Zij speelden talloze keren in de Liberty Theatre in Eunice. Liberty Theatre is voor Cajun Muziek wat de Grand Ole Opera House is voor country.


Eunice

De mensen in zuidwest Louisiana oftewel ‘Cajun Country’, oftewel ‘Acadiana’, waar de cajunmuziek haar ‘roots’ heeft, hebben altijd plezier gehad met luisteren naar en te dansen op de muziek van deze fantastische trekzakspeler.
Thibodeaux, woonachtig in Eunice, speelde de eenrijer sinds hij kind was. Naast zijn gewone baan presenteerde hij de optredens in de Liberty en verzorgde het geluid elke zaterdagavond.

De eerste CD van de band van Kenneth werd uitgebracht door Acadiana Records in Eunice laat in 1999 en draagt de title ‘Pour Les Danseur’.
Dit album won the ‘Best First Recording of the Year Award’, in 2000 gegeven door de the Cajun French Music Association. De band kreeg een aantal nominaties voor awards.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2003         > Moord op Kenneth Thibodeau Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)