Didier Laloy goed voor vijf sterren bij de Volkskrant

Zoals jullie weten is bij de huidige editie van De Accordeonslag een belangrijke rol weggelegd voor de trekharmonica. Zowel Didier Laloy als Alain Pennec spelen deze maand meerdere malen tijdens dit festival en ook andere trekharmonicaspelers doen mee. Hoe dat positief kan uitpakken voor de hele groep trekharmonicaspelers, bewijst bijgaande recensie van Ton Maas.

zaterdag 14 maart 2009
door Eduard Bekker en Marion van Kouwen

Hij bedeelde Didier Laloy met 5 sterren - welhaast uniek bij deze kritische journalist! - en schreef een alleraardigst stuk over ons instrument.

Ton Maas heeft bij de Volkskrant onder meer de wereldmuziek onder zijn hoede. Tot niet al te lang geleden noemde hij een harmonica simpelweg accordeon - of eventueel - een speciaal soort accordeon. Persoonlijk vind ik (Eduard) de benaming trekharmonica toch echt duidelijker, al zijn we bijna het enige land in de wereld dat een onderscheid maakt in de benaming van deze twee verschillende instrumenten. Ton Maas heeft daar in deze recensie toch een beetje rekening mee gehouden.
Wie weet komt er in de Volkskrant ooit nóg meer aandacht voor ‘ons’ instrument en waarom we juist voor deze ‘gemankeerde accordeon’ zoveel passie voelen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief 2009 - Recensies Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)