Meer reparaties, minder dure aankopen

Crisis? Meer werk in de winkel!

Berend Kok aan de slag op een archieffoto.
  • Berend Kok aan de slag op een archieffoto.
Foto: Leeuwarder Courant

De recessie blijkt zeker invloed te hebben op de mensen die met de balginstrumenten hun brood verdienen. Wij vernamen van onze trouwe sponsor Berend Kok van De Accordeonspecialist een duidelijke trendverschuiving.

donderdag 9 april 2009

Kok: “Recessie heeft zeker invloed. Er is aanzienlijk meer reparatie werk en daardoor zijn er helaas langere wachttijden helaas voor de klant.”

Een populair instrument voor de ‘uitpakkers’: de Hohner Erica: tweedehands volop verkrijgbaar in De Wilp.
  • Een populair instrument voor de ‘uitpakkers’: de Hohner Erica: tweedehands volop verkrijgbaar in De Wilp.


Geen dure aankopen

“We hebben klanten genoeg, maar het bestedings patroon is lager geworden. Er worden minder snel dure aankopen gedaan. Onze klanten kijken nu ook weer bij de gebruikte instrumenten. We hebben daar echt een berg van staan.”

In zijn winkel in het Groningse De Wilp staan nu zo’n vijftien gebruikte Hohner Erica’s, wat bepaald gunstig is voor mensen, die net willen beginnen en niet meteen een duur instrument willen aanschaffen. Maar ook kan een start worden gemaakt met een van de zeven tweedehands Goudbrandjes, die De Accordeonspecialist nu rijk is. Voor liefhebbers van wat meer volume staan er zes Hohner Corso’s ter beschikking en degenen die ditzelfde prefereren op een drierijer zijn er ook nog eens 3 Hohner Corona’s. En verder onder meer:
 

De Serenellini Lady - een compact instrument voor mensen met een hekel aan sjouwen.
  • De Serenellini Lady - een compact instrument voor mensen met een hekel aan sjouwen.


De liefhebbers, die desalniettemin een boost willen geven aan de diatonische econonie, kunnen zich uitleven op de voorraad van ruim 400 nieuwe trekzakken. Vooral met de nieuwe Serenellini’s (onder anderen bespeeld door Mark Söhngen en Geert Oude Weernink) is Kok zeer in zijn nopjes.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2009         > Berend Kok Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)