Balgen in ’t groen

Arie van Lienen jamt mee in de rustorieke omgeving van het openluchtmuseum Het Hoogeland.
  • Arie van Lienen jamt mee in de rustorieke omgeving van het openluchtmuseum Het Hoogeland.


Op terrein van het openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum gonsde het op zaterdag 13 juni van het geluid van balginstrumenten. Wie over het kleine maar zeer sfeervolle museumterrein liep hoorde van alle kanten harmonica- en accordeonmuziek op zich af komen.

zaterdag 13 juni 2009
door Karin van Grieken

Al vroeg in de ochtend, ruim voor de openingstijd van het museum, hadden de eerste spelers zich gemeld, en ze bleven de hele dag komen. Gelukkig voor het museum, dat dit evenement organiseerde in het kader van haar vijftigjarig jubileum, kwamen er vooral in de middag ook veel betalende bezoekers, zodat het een drukte van belang werd en het kleine authentieke dorpscafé BIe Koboa goede zaken deed.

Persoonlijk aangeschreven

Omdat het museum zich van voldoende belangstelling van de kant van de spelers wilde verzekeren, had men een grote groep accordeon- en harmonicaspelers persoonlijk aangeschreven, met als resultaat dat er op diverse plaatsen flinke groepen muzikanten samenkwamen om te spelen.

Eenlingen

Er waren echter ook eenlingen en gelegenheidsensembles actief, mensen die elkaar nog nooit eerder gezien hadden, en ook ensembles van mensen die elkaar weliswaar kenden maar nog nooit samen speelden.
De Rooie Bal - dat wil zeggen: Theodora - had zich genesteld in de stal van het Lamerishuis, waar vroeger de dierenarts woonde, een plek waar haar sterke stem en prachtige liedjes heel goed tot hun recht kwamen.
In de boomgaard speelden Theo Zandt en Renke Gernaat, die ooit nog samen actief waren bij het Jaco Schipperskoor, het shantykoor van Warffum, dat tot voor kort onder leiding stond van Karin van Grieken, initiatiefneemster van deze dag.

Arie van Lienen

En op het grasveld was een ensemble actief waaraan ook Arie van Lienen deelnam.
Om vijf uur werd het stiller: het publiek ging naar huis, en een groot aantal spelers genoot in de Schutstal voor een luttel bedrag van een uitstekende en zeer uitgebreide maaltijd.

Tevreden man

Stijn van Genuchten, de directeur van het museum, toonde zich een tevreden man, en vroeg zich al af hoe dit volgend jaar nu moest, want zowel accordeonisten als harmonicaspelers vonden het een dag die zeker voor herhaling vatbaar is, maar het museum bleek toch wel een beetje klein voor zo veel muziek!
Het weer was prachtig, er komt vast weer een muzikantendag in het museum, en misschien worden het er volgend jaar wel twee!


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2009         > Balgendag Warffum Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)