Nu ook weer, dus

‘Tongen’-weekend altijd doorslaand succes!

Het bleef nog lang gezellig in de bar.
  • Het bleef nog lang gezellig in de bar.


Ooit heette het jaarlijks workshopevenement in november in de Gelderse Negorij ‘De Glind’ in het betwiste grensgebied tussen Utrecht en Gelderland ‘Diatonische Weekend’, maar sinds Wim Wakker er ook workshopt met zijn chromatische concertina’s, klopte die benaming niet meer. Het heet nu Weekend der Doorslaande Tongen en accordions worden nu ook gedoogd.

20 - 22 november
door Eduard Bekker

Dit Doorslaande Tongen–weekend was de laatste dat door Karin van der Veur (je ziet haar straks in de video van de Italiaanse Polka meespelen) wordt georganiseerd. Na zes jaar houd ze ermee op en gaat ze andere muzikale dingen doen. Ze draagt het graag over aan een ieder die het van haar wil overnemen. Wie durft het aan?

Groep uitgevallen

De workshop voor beginners, die had moeten plaatsvinden onder leiding van Greet Garriau uit België kon helaas niet doorgaan. Zij heeft om gezondheidsredenen moeten afzeggen
Is natuurlijk jammer, want er is nog steeds belangstelling - vooral onder 50+-ers - om met het instrument kennis te maken. Hopelijk zal er tijdens Trek er es Uut extra plaats worden gemaakt voor die uitpakkers die nu de boot hebben gemist.

Open Podium

De eerste jaren was er tijdens dit weekend op zaterdagavond een open podium. Erg leuk, vooral voor wat verlegener mensen (zoals ondergetekende), die hier in dit intieme en coulante tongengezelschap hun schroom konden overwinnen.
Helaas is dat niet meer. In de bar en de aanpalende ruimtes kan iedereen weliswaar ook naar believen spelen (en dat gebeurde ook), maar dat is toch anders.

Walswereld

Van één groep hebben we zoveel materiaal meegekregen, dat we er een speciale pagina aan wijden: Servais Haanen heeft zijn fiat gegeven aan publicatie van twee van zijn serene walsjes, met videoinstructie.


De groep van Mark Söhngen studeerde een vierstemmig middeleeuws stuk in, gespeeld over één rij. Hoe dat klink na één weekend oefenen kun je hier horen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Nieuws uit 2009         > Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)