Dromerige videoclip

Shot uit ‘Dans le Vondelpark’
  • Shot uit ‘Dans le Vondelpark’
Video> Wim Dictus

Wim Dictus stuurde ons een videofilmpje op. Een wat dromerig filmpje met een hoog romanticiteitsgehalte, opgenomen in het Amsterdamse Vondelpark. Ouderwets vastgelegd met een super8-camera, waarvan je de film dus blijkbaar nog kunt laten ontwikkelen.

donderdag 17 december 2009
door Eduard Bekker

Wim Dictus is niet bepaald een onbekende voor de gevorderde speler en bezoeker van Trek er es Uut. Hij is goed van tong gesneden, danst alsof hij nooit anders heeft gedaan en kan zich rap uiten in het Spaans. Maar hier hoor je alleen zijn trekzak, een Serenellini, een merk, waarvan de flonkerende uitvoering vooral populair is bij de katholieken.

In de zomer van 2009 werd door Wim Dictus i.s.m. Vloedlicht Producties de sfeer verfilmd van een kort daarvoor gemaakte compositie op diatonisch akkordeon ‘Dans le Vondelpark' of ‘Valse pour Anne' geheten.

De camera, een Kodak Super 8, geeft perfect de romantische en dromerige sfeer weer van een dag zonder zorgen in het warme Amsterdam.

Let op de scene met piano en gitaar: een volslagen toevallige ontmoeting met twee Fransen die juist daarvoor deze speelgoedinstrumenten hadden gescoord.

Wim speelt op een akkordeon van Serenellini en op de opname is ook een (Spaanse) laúd te horen. De audio-opnamen zijn gemaakt in Studio 195.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2009         > Wim Dictus Video Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)