Wilfrid Moonen overleden

Wilfrid Moonen – hier links op de foto met lepelbasser – maakte ruim 40 jaar deel uit van de bekende Vlaamse folkformatie ’t Kliekske.
  • Wilfrid Moonen – hier links op de foto met lepelbasser – maakte ruim 40 jaar deel uit van de bekende Vlaamse folkformatie ’t Kliekske.


In de Gooikse deelgemeente Kester is in de ochtend van 28 december 2016 muzikant Wilfrid Moonen overleden. Hij was vooral bekend als lid van folkgroep 't Kliekske, maar was ook actief in allerlei andere muziekgenres en als leraar.

woensdag 28 december 2016

Wilfrid was afkomstig uit het Antwerpse Deurne en was al actief als accordeonist, pianist en gitarist, toen hij als lid van de volksdansgroep Uilenspiegel hij in contact kwam met de Pajotse volksmuziekgroep ’t Kliekske. Van dan af werd hij een echte Pajot en hij verhuisde naar het voormalige postkantoor van Kester.

Toonaangevend

Als lid van 't Kliekske was hij in de voorbije 45 jaar een toonaangevende figuur in de folkwereld, maar door zijn veelzijdigheid als muzikant was hij thuis in tal van muziekgenres, gaande van jazz tot balletmuziek. Hij was ook als muziekleraar, producer en zelfs instrumentenbouwer actief. 'Zijn enige beperking was zijn bescheidenheid', zegt Walter Evenepoel die vaak met Wilfrid Moonen samenwerkte. Wilfrid Moonen was sinds begin dit jaar ziek en overleed vanmorgen thuis in Kester. Hij was net 68 geworden.

De stage in Gooik is overigens dé inspiratiebron geweest voor Trek er es Uut!

Veelzijdig folkmuzikant en inspirator

De Harmonicahoek

28 december 2016
Wilfrid Moonen ontmoette ik voor het eerst In 1977 bij een concert van ’t Kliekske. Ik heb toen niet beseft hoeveel invloed deze man op vele levens, waaronder het mijne, zou hebben.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2016         > Wilfrid Moonen overleden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)