Op naar energieneutraal wonen met een duurzaam muziekinstrument

Age de Boer: milieuvriendelijk
door hobby en verduurzaming

Age de Boer in zijn hobbykamer, waar hij tot besluit van het nieuwsitem ‘De Wals van het Houten Paard’ speelt (zie achter hem).
  • Age de Boer in zijn hobbykamer, waar hij tot besluit van het nieuwsitem ‘De Wals van het Houten Paard’ speelt (zie achter hem).


Ja. daar stonden ze om half vijf ineens voor mijn deur. Aldus Age de Boer uit Assendelft. Via via was de redactie van Nieuwsuur bij hem beland, want in december 2018 heeft de woningbouwvereniging zijn hele huis binnenstebuiten gekeerd om het zo energieneutraal mogelijk te maken. En de redactie wilde wel eens weten hoe dat bevalt, een grondig verduurzaamde woning. Na urenlang door de woning te hebben rondgebanjerd vertrok het team voldaan, waarbij Age het uiteraard niet kon laten om even een nummer te spelen op zijn Hohner Corso.

vrijdag 24 april 2020
door Eduard Bekker

Age heeft me verteld dat veel van de opnamen van deze reportage is geschrapt, zoals een uitvoerig betoog van een medewerker van de woningbouwvereniging. Age vonden ze interessanter.
Bij interviewer Hasan Coşkun (‘aardige kerel, jôh’) kreeg hij het zelfs gedaan dat hij voor de TV even een deuntje kon spelen op een van zijn trekharmonica’s. Daarbij duidden de reporter en cameraman zo vaak zijn instrument als ‘accordeon’ aan, dat Age zelf zich van de weromstuit ook versprak.

Duurzaam

Maar zo kon Age toch laten zien dat hij ook duurzaam in de muziek is: met een akoestisch instrument waar door de decennia niets aan is veranderd. Hasan Coşkun en zijn cameraman keerde dan ook opgewekt terug naar de studio, waarbij ze Age nog uitbundig bedankten met een We hebben sinds tijden niet zo’n plezier gehad.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2020         > Age de Boer in Nieuwsuur Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)