Een gezamenlijke start op Koningsdag

Hymnen in ‘intelligent lockdown’

Op Koningsdag, maandag 27 april, kan iedereen die dat wil het Wilhelmus meezingen of meespelen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest hoopt zo deze nationale feestdag te starten met een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode. O ja. Je kunt het ook met ‘Ode an die Freude’, waarvan de bladmziek hier ook is bijgesloten.

maandag 27 april 2020
door Eduard Bekker

Op maandag 27 april om klokslag 10.00 uur is dit gepland.

De musici van het orkest hopen dat zo veel mogelijk mensen meedoen door het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te zingen of te spelen. Dat kan ook op de trekharmonica: de melodie staat weliswaar in G, maar met wat listig duw en trekwerk en het gebruiken van de luchtklep moet het wel te doen zijn.

Ben je de enige in de omgeving die het speelt, dan kun je het ook in F of C spelen, natuurlijk (met dank aan Gerard Gerritsen):


Notatie van Eduard Bekker is midi-bestand (omgezet naar mp3)

Overigens zou het mijn idee wel zijn om het Wilhelmus ook te spelen, direct aan het einde van de Dodenherdenking van 4 mei.

Zie ook:

Signaal Taptoe Infanterie

De Harmonicahoek

dinsdag 31 maart 2020
Dit jaar kunnen de bijeenkomsten voor de dodenherdenking niet door gaan. Toch kun je zelf een signaal geven, dat je bij de verschrikkingen van de Nazi-tijd stil staat. Door zelf met de trompet om 19:58 het Taptoe-signaal te spelen. Dat kan ook op de trekharmonica.

> Meer

Europees volkslied

Ode an die Freude is een tekst van de Duitse schrijver Schiller die wordt gezongen in de slotfinale van de 9de Symfonie van Ludwig van Beethoven. Er is al eens een oproep verschenen om die ook gezamenlijk te spelen: op 22 maart om 18:00 uur.
 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2020         > Wilhelmus op Koningsdag Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)