Tom Waes vs. Koen Wauters

Narco-corrido op verzoek

De band speelt de corrido. Tom Waes houdt de tekst voor zijn borst.
  • De band speelt de corrido. Tom Waes houdt de tekst voor zijn borst.


Dit fragment uit 2015 daar zijn we recentelijk tegenaan gelopen. Dat komt omdat Tom Waes met zijn gedurfde reisverhalen op dit moment (in 2020) wordt uitgezonden door de VPRO. Tom Waes is een Vlaming die in elk land dat hij bezoekt op opmerkelijke zaken stuit. En daarbij een zekere humor niet schuwt. Reden om eerdere uitzendingen te bekijken en die hebben we gevonden. Noord-Mexico trekt mijn aandacht. Vooral als er een fragment voorbijkomt met een Mexicaanse band met trekharmonica.

juli 2020/april 2015
door Eduard Bekker

Het gebeurt in 2015 als hij Chihuahua in Noord-Mexico bezoekt. Het blijkt dat aan trekharmonicagezelschappen wel heel andere verzoeknummers worden gevraagd dan in Nederland.
Een brave band wordt regelmatig benaderd door het drugsmileu met een aanbod, dat ze beter niet kunnen weigeren: een heldenlied schrijven over de een of andere narcobende, die de politie of een concurrent weer eens te slim af is. Of met een dramatischer afloop.

Koen Wauters

Tom Waes ziet het als een uitdaging en denkt aan zijn rivaal Koen Wauters uit het programma Wauters vs. Waes. In dat programma werden de twee bekenden voortdurend uitgedaagd om elkaar af te troeven met moeiijke opdrachten. Hij bedenkt nu een corrido-tekst waarin de Clouseau-voorman in de corrido ten onder gaat met ‘zijn bende’.

De band gaat met plezier op het verzoek in, waarschijnlijk ook wel opgelucht dat de opdracht dit keer uit vrije wil is.

Zie ook:

Trekzak vuistdiep in de narco!

De Harmonicahoek

vrijdag 18 december 2009
De Mexicaanse muziek heeft vaak een wat sentimenteel en melancholiek karakter. Althans zo vindt de redactie van De Harmonicahoek dat als het over de (Tex-)Mexballades gaat. Dat sentimentaliteit en een schoon geweten niet samen hoeven te gaan, is weer eens gebleken uit een bericht in de Volkskrant van vandaag.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Tom Waes Noord-Mexico Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)