Hopelijk alleen maar dit jaar

Arsèguel en Seu d’Urgell
wisseltonige weduwen

Het was te verwachten: de grote Trobada (‘ontmoeting’) - doorgaans altijd rond eind juli - in de Catalaanse Pyreneeën kon dit jaar door de coronatoestanden niet plaats vinden. Toch waren twee optredens gepland: 28 augustus en 1 september. Dit jaar echter alleen lokale muzikanten. Helaas gaan ze allebei niet door vanwege het toegenomen aantal besmettingen.

augustusus 2020
door Eduard Bekker

Doorgaans vindt de jaarlijkse Trobada vooral plaats rond het pittoreske bergdorp Arsèguel. Hier treedt dan een keur aan balgmuzikanten op; het overgrote deel zijn dat harmonicaspelers. Ook vele gastspelers uit het buitenland, maar gezien de omstandigheden is dat nu vrijwel onmogelijk. Bijna was de eer gered met twee optredens in Seu d’Urgell en Puigçerda.
Bekende gezichten stonden daar in de planning, zoals Erika Weigand, Georgina Fabregas, Pere Romaní, Carles Belda Sans, Liv Hallum, Cati Plana en vriend, Eduard Casals, Ivan Caro, Pilar Planavila en Artur Blasco.

Helaas heb ik net live vanuit Arsèguel vernomen dat het aantal corona-besmettingen in Seu d’Urgell dusdanig is gestegen, dat de optredens van 28 augustus daar niet doorgaan. Geen Liv, geen Cati, geen Artur. Alleen Ivan (blaasinstrumenten) en Pilar (chromatische accordeon) zouden nog kunnen optreden in Puigçerda, al is dat dus ook nog maar de vraag (nee, geen vraag meer: ook dat optreden gaat niet door).

Kinderoptreden

De kinderoptocht en het kinderoptreden in de befaamde tent bij de kerk van Arsèguel waren al geschrapt. Wel zijn met goedkeuring door jonge muzikanten uit de omgeving wat sessies geweest, maar helaas heb ik daar geen opnames van teruggezien.

Jammer

Het zag er toch al naar uit dat deze ‘uitgeklede’ Trobada dit jaar aan me voorbij zou gaan, want bezoek aan dit deel van Catalonië wordt afgeraden, tenzij het noodzakelijk is. Zover gaat mijn passie ook weer niet. Om bij terugkomst in quarantaine te moeten, leek me ook al niet ideaal. En dat alleen na slechts één uitvoering te hebben bezocht (de twee optredens zouden vrijwel identiek zijn geweest en liggen een paar dagen uiteen).

Ik hoop echter dat het er volgend jaar beter voor staat, want ik mis de sfeer van het jammen en het zien van de vele bekenden toch wel heel erg.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2020         > Trobada 2020 Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)