In Ureterp

Concert en workshop door Riccardo Tesi

Riccardo Tesi, internationaal befaamd diatonisch accordeonspeler en componist, is een van de meest gewaardeerde, innovatieve en gezaghebbende muzikanten in de Europese wereldmuziekscene.

dinsdag 9 april 2024
door Sietze Ketelaar

Tesi staat bekend om zijn gemakkelijk herkenbare stijl, waarmee hij zijn diatonische accordeon zowel een archaïsche als een moderne taal laat spreken, waarmee de muzikale woordenschat aanzienlijk wordt uitgebreid.
Hij heeft gedurende zijn veertigjarige carrière samengewerkt met wereldmuziekartiesten zoals Elena Ledda, Justin Vali, Marc Perrone, Kepa Junkera, David Munnelly, John Kirkpatrick en Patrick Vaillant, jazzmuzikanten Gianluigi Trovesi en Gabriele Mirabassi. En ook de grote songwriters als Ivano Fossati, Fabrizio De Andrè en Gian Maria Testa.

Banditaliana

Hij is muzikaal leider van Banditaliana, een van de meest gerenommeerde Italiaanse groepen op het gebied van de wereldmuziekscene. En als lid van Samurai, het All Stars kwintet van de Europese accordeon spelers, heeft hij gespeeld op de belangrijkste jazz- en folkfestivals in heel Europa, Australië, Canada en Japan. Riccardo Tesi heeft meer dan 25 albums opgenomen en muziek gecomponeerd voor film en theater.

In Nederland heeft hij verscheidene workshops gegeven, onder meer op Schiermonnikoog tijdens Muziek Zonder Grenzen, waar onze nationale toppers Arie van Lienen en Peter Pot bij hem in de klas zaten.

En nu komt deze absolute topmuzikant in april voor ons spelen in Ureterp!

Let op, er kunnen veel mensen in de zaal, maar vol is vol!
 

Alvast kennismaken en Voorproefje?

Workshoppen met Riccardo Tesi

De Harmonicahoek

9 maart 2024
Voorafgaand aan het concert gaat Riccardo Tesi ons ’s middags in Ureterp een workshop/masterclass aanbieden.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Riccardo Tesi in Ureterp Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Dit keer zonder Giua (links)