Concerten en workshops

Trekharmonicaspeler Riccardo Tesi
op tournee in Nederland

De bekende Italiaanse trekharmonicaspeler Riccardo Tesi zal komende maand diverse concerten en workshops geven. Een overzicht.

dinsag 9 t/m vrijdag 12 april

In het weekend van 12-14 april geeft Riccardo les bij het Workshopweekend van Stichting Draailier & Doedelzak. Deze prachtige kans is aangegrepen om ook een aantal extra concerten met deze absolute topmuzikant op verschillende plekken in Nederland te organiseren.

Zijn concert in Ureterp wordt voorafgegaan door een workshop van de maestro. In Rotterdam krijgt hij versterking van Duo Bottasso, met de geweldig Simone Bottasso op trekharmonica. Riccardo is de oude leermeester van Bottasso en zij speelden samen in de Accordeon Samurai. Dat belooft zeker een diatonisch spektakel te worden. Het concert in Nijmegen was binnen mum van tijd uitverkocht.

De speel- en workshopdata zijn:

Riccardo Tesi

Riccardo Tesi is een internationaal befaamd diatonisch accordeonspeler en componist. Hij is een van de meest gewaardeerde, innovatieve en gezaghebbende muzikanten in de Europese wereldmuziekscene. Tesi staat bekend om zijn gemakkelijk herkenbare stijl, waarmee hij zijn diatonische accordeon zowel een archaïsche als een moderne taal laat spreken.
 
Hij heeft gedurende zijn veertigjarige carrière samengewerkt met wereldmuziekartiesten zoals Elena Ledda, Justin Vali, Marc Perrone, Kepa Junkera, David Munnelly, John Kirkpatrick en Patrick Vaillant, Riccardo is muzikaal leider van Banditaliana, een van de meest gerenommeerde Italiaanse groepen op het gebied van de wereldmuziekscene.
En als lid van Samurai, het All Stars kwintet van de Europese accordeon spelers, heeft hij gespeeld op de belangrijkste jazz- en folkfestivals in heel Europa, Australië, Canada en Japan. Riccardo Tesi heeft meer dan 25 albums opgenomen en muziek gecomponeerd voor film en theater.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Riccardo Tesi in Nederland Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Dit keer zonder Giua (links)