Fries grensdorp blijft topartiesten trekken.

Gudrun Walther en Andy Cutting in Ureterp

Gudrun Walther (links) en Andy Cutting (rechts) in actie.
  • Gudrun Walther (links) en Andy Cutting (rechts) in actie.


Na de fijne middag en avond met Riccardo Tesi, workshop en concert, nu de vooraankondiging van twee andere kanjers: Gudrun Walther en Andy Cutting. Zij komen op 7 november voor ons optreden in MFC De Wier in Ureterp.

donderdag 7 november 2024
door Sietze Ketelaar

Het nieuws was inmiddels een beetje gelekt en er zijn nu al een paar vooraanmeldingen genoteerd. Nadere bijzonderheden volgen nog, maar ga er maar van uit dat er nu nog ruimte is maar de zaal niet oneindig groot is, het concert om 20.00 uur begint, de toegangsprijs 17,50 euro bedraagt en dat je je vooraanmelding kunt doen via sietze.ketelaar@gmail.com, alvorens je naar M.F.C De Wier, De Telle 21 - 9247 BH - Ureterp (bij Drachten) te begeven, alwaar het concert begint om 20:00 uur.

Beetje informatie vooraf over Gudrun Walther en Andy Cutting?

Reviews van hun nieuwste CD ‘Conversations’:

Een inspirerende, magische en voortreffelijke luisterervaring van twee van de beste muzikanten uit de Europese tradscene. Het dynamische spel van viool en melodeon is subliem.

Songlines (VK)


Twee torenhoge muzikanten op hun best.

Folk Londen (VK)


Gudrun en Andy hebben het benijdenswaardige en magische talent om het gefascineerde publiek absoluut te betoveren, waardoor deze nog meer van hun geweldige muziek willen horen.

Folk Wales (VK)


Ein berührendes, inspirerendes Folk-Album

Concerto (A)


Een subliem en prachtig album.

R’n’R (VK)


Dit past allemaal zo mooi bij elkaar dat je niet anders kunt dan deze vijftig minuten steeds opnieuw met veel plezier te beluisteren.

Worteltijd (B)


Zoals je van muzikanten van deze klasse mag verwachten, is 'Conversations' over de hele linie een meesterlijk album.

FOLK-tijdschrift (B)

Bio’s:

Andy Cutting werd al driemaal door BBC Folk Award geprezen als 'Musician of the Year'. Als solist betovert hij zijn publiek en door zijn optredens met bands als Leveret, Blowzabella of Topette! en spelers zoals Anne Niepold en Roger Daltrey heeft hij zich internationaal een grote naam gemaakt. Andy is een van de beste live- en studiomuzikanten in de Engelse Folkscene en hij heeft onder andere gespeeld met Kate Rusby, John McCusker, juni Tabor en Martin Simpson.
Ook in andere genres heeft hij veel succes, getuige de optredens met Sting, John Illsley (Dire Straits) en Chumbawamba in Studio. In 2022 werd hij uitgenodigd door The Who en met deze band gaf hij een akoestisch concert in een uitverkochte Royal Albert Hall. Andy's stijl is onmiskenbaar en hier heeft hij een grote invloed gehad op meer dan één generatie van harmonicaspelers in heel Europa.

Gudrun Walther is een van de meest bekende volksmuzikanten in Duitsland. Met diverse projecten, vooral de multinationale band ‘CARA’, toert zij door heel Europa, de VS en Australië. Samen met Jürgen Treyz, mede-oprichter en -speler van de band "Deitsch" hoort zij bij de meest toonaangevende vertolkers van de Duitse Folk revival. Gudruns projecten en opnamen hebben haar meerdere prijzen opgeleverd, zoals de Duitse Schallplattenkritik, de Folkförderpreis, Irish Music Award, Freiburger Leiter en Kaarster Stern.
Als studiomuzikant heeft zij in meerdere genres aan diverse albums meegewerkt. Ze trad als soliste op met verschillende orkesten en werkte ook als producent en co-producent. In december 2020 speelde ze op uitnodiging van klassiek musicus Daniel Hope mee in het ‘Huiskamer Concert’ in Berlijn, waarvan de tv-opname Europawijd als ARTEconcert werd uitgezonden.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Gundrun Walther en Andy Cutting Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)