Fotograaf op praatstoel over zijn ervaringen in Louisiana

Regiozender vol aandacht voor cajun en zydeco

Eddie LeJeune met zijn (linkshandige?) kleinzoon Emerson, Morse-Louisiana, september 1998
  • Eddie LeJeune met zijn (linkshandige?) kleinzoon Emerson, Morse-Louisiana, september 1998
Foto: Emile Waagenaar

Het kan soms raar lopen: via iemand die ik nog ken van Omroep West belanden bij een Bredase omroep, die bijna veertig minuten lang veel aandacht besteedt aan Louisiana en de plaatselijk muziek, dankzij een fotoboek van een lokale fotograaf.

 

zondag 5 januari 2020
door Eduard Bekker

Hoewel radio&tv-professional Debby Roukens niet meer voor Omroep West werkt, heb ik nog wel contact met haar. Dat is mede te danken omdat ze bij mij een wit voetje heeft gehaald. Ze werkt nu voor het programma ‘GrensGeluiden’ van BredaNu radio. Door even naar de website van het station te googelen, ontdekte ik een interessante uitzending over Cajun en Zydeco.

‘Opmerkelijke types’

René Oomen interviewt op 5 januari in het progamma ‘GrensGeluiden’ Emile Waagenaar, die vele malen rond de bayous van Louisiana fotoportretten heeft gemaakt van Cajunmuzikanten. Het zijn prachtige foto’s geworden van opmerkelijke types in een opmerkelijke omgeving. Dit verdienstelijke werk is blijkbaar ter plekke ook in de gaten gelopen, want Emile Waagenaar is inmiddels ereburger van Rayne en Lafayette.
Het mag opmerkelijk genoemd worden dat een zender die wordt gerund door vrijwilligers zomaar zo’n werelds thema aanpakt.
Tijdens de uitzending worden ook nummers gedraaid van de Balfa Broers (Cajun), Boozoo Chavis en Clifton Chenier (beiden Zydeco).

Fotoboek

Helaas lijkt het niet zo makkelijk om het betreffende fotoboek te pakken te krijgen, maar hieronder heb ik enkele hoopvolle linkjes geplaatst. Tevens zijn diverse foto’s te bekijken op de websites die ik helemaal onderaan deze pagina heb vermeld.


Uitsnede uit de uitzending van ‘GrensGeluiden’ van 5 januari met interview en muziek


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2020         > Fotograaf in Louisiana Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)